Kun muutosvauhti ei tyydytä, ryhdy aktivistiksi

Virtual Activist -liiketoiminnan lanseeraus on kiitettävästi huomattu. Viime viikkoina olen saanut monta kertaa vastata kysymykseen mitä te nyt sitten oikeasti teette. Olen jokaisesta kysyjästä ja kysymyksestä kiitollinen, ja vasta alussa vastausten kanssa. Tässä yksi. Lisää aamukahveilla. Ilmoittaudu: Mikä vi#@n Virtualisaatio. 29.9. klo 9.

Missä olit kun kaikki muuttui

”Oliko teillä hevosia?” lapseni kyselivät äidiltäni. Olihan heillä. Työhevosia. Äitini kertoi, miten myöhemmin kaikki juoksivat ihailemaan talon ensimmäistä autoa. Mummu laitettiin ajokouluun, jotta kortittomat vanhempansa saivat kuskin.

Lapseni myös kyselivät, koska he saavat ajokortin. Mietin mahtavatko he ikinä saada? Luultavasti sentään, mutta heistä seuraava sukupolvi tuskin enää itse ohjaa tappavaa välinettä ihmispaljoudessa.

Paljon muutosta. Lapsilleni uutta oli että hevoset ja autot olivat jotenkin yhteydessä toisiinsa.

Muutos muuttuu nykäyksiksi automaation ja nopeiden yhteyksien maailmassa

Suuri ajattelija Buckminster Fuller puhui kiihtymisen kiihtymisestä [fysiikassa nykäys]. Hän ihmetteli, että vaikka ihmiskunnan kekseliäisyys on historiallisesti todistanut voittavansa kaikki asettamansa rajat, ihminen ei karista mielestään raja-aitoja, vaan ajattelee aina valheellisessa kehikossaan.

Normikuluttaja ei usko tarvitsevansa 5g-nopeuksia, mutta muutaman vuoden päästä hän naureskelee entisajan 100 MBit:n laajakaistaliittymille. Tapahtuu nykäys.

Nykäysten maailmassa yrityksen strategia on kertakäyttötavaraa

Tässä nykäysten maailmassa normikaavalla toimiva yritys ei pysy hengissä pitkään. Jos yritys ei näe että niin omat, kuin kilpailijankin mahdollisuudet ovat rajattomat, miten se voisi olla valmiina nykäyksiin?

Yrityksissä on totuttu uudistumaan raja-aita kerrallaan. Uudistuksen lopputulos – vaikkapa uusi strategia – sisäistetään uutena normaalina: nyt alkavana ja toistaiseksi pysyvänä.

Tänä päivänä yrityksen strategia on kuitenkin kuin nopeasti maatuva kertakäyttötuote. Sen valmistamiseen vaaditaan paljon resursseja, sen käyttöaika on kovin lyhyt, ja pian se on muuttunut seuraavan strategian raaka-aineeksi.  En tarkoita, että strategiatyö olisi nyt vähemmän tärkeää, mutta strategiakausien keskellä yrityksen navigointi- ja muutoskyvykkyyden on oltava huikeasti parempi.

Mikä sitten parantaa yrityksen navigointi- ja muutoskyvykkyyttä?
-       Toiminta ilman kiinteitä rakenteita
-       Kyky tarttua uusiin mahdollisuuksiin vikkelästi ja tosissaan
-       Taito luopua vanhasta nopeasti 

Suurimmalle osalle yrityksistä kysymys ei ole enää teknologiasta, vaan siitä miten yritys ihmisensä, toimintansa ja asiakassuhteensa järjestää. Tämän opastajaksi perustimme Virtual Activist -liiketoiminnan.

Miksi Virtual Activist

Valitsimme olla aktivisteja, koska yrityksillä on kiire muuttaa käsitystään muutoksesta ja kehityksestä. Vain aktivismi on tarpeeksi nopea ja voimakas tapa vaikuttaa.

[activism = the policy or action of using vigorous campaigning to bring about political or social change. - Oxford languages]

Valitsimme kuvata muutosta virtualisaatioksi, koska virtualisointi kuvastaa tarvetta toimia ilman kiinteitä rakenteita. Lisäksi virtuaalisuus on hyvä muistutus maailmasta, jossa lähes kaiken voi saada heti valmiina ulottuvillensa.

[virtual = carried out, accessed, or stored by means of a computer, especially over a network. - Oxford languages]

Jatketaan keskustelua. Ilmoittaudu aamukahveille Zoomissa: Mikä vi#@n Virtualisaatio. 29.9. klo 9.

Juho Jokinen

Tarjoan advisor-palveluja. Advisorina toimin johtoryhmän, yrittäjän, hallituksen tai toimitusjohtajan kumppanina. Tehtäväni on varmistaa, että yritys määrittää ja saavuttaa pitkän aikavälin tavoitteensa. Toiminta perustuu aina kasvuun tähtäävään strategiaan ja siitä johdettuun vuosisuunnitelmaan.

https://juhojokinen.com
Edellinen
Edellinen

Strategiatyön tuska

Seuraava
Seuraava

Ravintoloille tarjoiltiin kilo paskaa ja lasku perässä